lördag 13 januari 2018

Veckobrev v. 2

Hej alla barn och föräldrar!

God fortsättning och Varmt välkomna tillbaka till en ny termin, nytt år, ny skola, nya utmaningar och nya förväntningar! Så fantastiskt roligt det känns att träffa alla barn igen. Dessutom är vi superduper glada att äntligen vara i vår nya fina skola. För den är verkligen jättefin och jättestor!!
Vi har lite nya rutiner som  t.ex. skogräns, på fritids, många fler rum att vistas i etc. Med detta kommer också mer ansvar på var och en och alla tillsammans. Vi tycker att det har gått väldigt bra i veckan. Nya rutiner gäller även för er föräldrar. Som t.ex. att respektera skogränsen.

I veckan har vi fokuserat mycket på allt det nya såklart. Och eftersom det är två ”nya” grupper, FA och FB, har vi lekt grupplekar för att lära känna varandra. Kiwi Krut var på besök med ett brev om bokstaven u. U som i Unik ock KRUT. Vi har sjungit sånger om att vara unik och värdefull och tittat på kompissateliten om att våga vara sig själv.
Vidare i värdegrundsarbetet har vi målat var sin pusselbit som symboliserar att alla är viktiga och behövda för att pusslet ska passa.
Vi har lekt och utforskat vår nya fina skolgård. Wow, så mycket roligt det finns att göra!

I onsdags hade vi en planerad brandövning utan signal. Det gick bra. Vi kommer fortsätta att öva -planerad och oplanerad.

Vi har också haft toalett skola som innebär att här på nya Centralskolan:
1. Sitter alla ner och kissar. Pojke som flicka.
2. Vi spolar efter oss.
3. Vi tvättar och torkar händerna.
Viktiga regler för att det ska vara rent och fräscht för alla👍.

Rektorn Carola kom och hälsade på och varje elev fick en present. Det är en personlig äppel bok som vi ska ha i skolan och skriva/rita om bra saker 😄.

Nästa vecka startar idrott igen på tisdag. Vi fyller veckan med mycket kunskap bland annat svenska och veckans bokstav och i matematik ska vi börja med mönster.

Tag gärna med en tygpåse eller ryggsäck för extrakläder samt innetofflor.

Kom också  ihåg invigningen av nya skolan nästa vecka. Torsdag den 17/1 kl.14.00 i matsalen. Alla är välkomna! Inbjudan finns på era barns hyllor.

En riktigt trevlig helg önskar vi er!

FA & FB 🍎📚
Kom ihåg! Välkomna!


Vår nya äppelbok som vi ska skriva bra saker i.

Toalettregler som finns på alla toaletter.


Vår nya fina gård.
Pomperipossa lek. Gruppstärkande


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar