fredag 19 januari 2018

Veckobrev v.3

Hej förskoleklass A och B.

Ja nu heter våra hemvister FA och FB om de är någon som missat de. Vi har nu varit i vår nya fina skola i två veckor. Vi övar rutiner och framförallt nya regler som SKOFRI SKOLA. Vi vill att alla tänker på detta och respekterar detta. Tack!

Tack till alla som kom på invigningen i onsdags! Ett extra stort tack till våra fina elever som var exemplariska under invigningen. Vi tackar också våra två elever Ebba och Zacharias som klippte bandet tillsammans med rektor Carola och kommunpolitikern Pernilla. Stolta fröknar!

I veckan har vi förutom övat Centralskolans äppelsång arbetat med veckans bokstav som var H. I skapande gjorde vi en hund med hjälp av handen. På idrotten lekte vi ”Skattkistan”.

I matematik har vi börjat med mönster. Vi har gjort mönsterövningar med kroppen och övat mönster med konkret material. Vi forsätter nästa vecka. Vi har i svenska arbetat med Bornholm på Ipaden. Bornholm som är fonologisk språkmedvetenhet.

Vi har också introducerat ”Äppelmål”. Äppelmål är något som varje elev individuellt bestämmer sig för vad de vill kunna bättre. De kan t.ex vara att kunna klippa bättre, kunna räkna till 100, kunna läsa korta ord eller en mening. De kan också vara att man vill lära sig skriva några ord eller knyta skorna. Alltså någonting som är bra att kunna inför år1.

Vi har under denna vecka och förra veckan också jobbat med gruppstärkande lekar då vi har nya
grupper/ hemvister. Vi tycker att grupperna har kommit igång bra och känns trygga med varandra.

Nästa vecka är en vanlig vecka! Vi kommer att börja förbereda inför kommande elevledda samtal i början på februari, dvs att se över var eleverna ligger i sin individuella kunskapsinhämtning.  Vi hör av oss och bokar tider med er i respektive hemvist. Camilla i FA och Malin i FB.

Vi önskar er en trevlig helg!

Camilla och Malin
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar