fredag 1 december 2017

Veckobrev v.48

Hej!

Oj, nu går det undan, redan december månad och och det lyser lite extra i fönstren. Idag fredag har vi firat första advent med att tända första ljuset i ljusstaken. Vi har också pratat om traditionen advent och julafton och tittat på adventskalendern.


  • I matematiken har vi fortsatt med klassificering och gruppering. Arbetat i matte böckerna samt med NE appen i Ipad. Vi har också tittat på ”livet i mattelandet - sortera.
  • Veckans bokstav har varit B. Trulle har tappat bort sina byxor på badhuset så alla som är på Midgårdsbadet kan ju hålla lite extra utkik efter hans byxor ;) 
  • På skapande pysslade vi en ballong. Vi har också tittat på ”livet i Bokstavslandet”.
  • På idrotten lektes det en skattlek.
  • Vi har fått ett brev fån kiwi krut . Ett svar på uppgiften förra gången, att vi ska rita och skriva förslag på hur vi kan visa  respekt för varandra. Han tyckte att vi kommit med bra förslag. 
  • Att visa Respekt och hänsyn för varandra tränar vi extra mycket på just nu. Respekt som R i KRUT, skolans värdegrundsarbete. 
  • I Bornholms språklekar fortsätter vi med att träna på ljuden i början och sist i ord, den fonologiska medvetenheten.
  • Vi har jobbat med Ipads och NE apparna samt programmering. I veckan var det också grupp A som fick jobba med Micke vår It pedagog.
  • Flourtanten har varit på besök och berättat om hur vi ska sköta våra tänder. Vi fick skölja med flour och som gåva fick vi en tandborste. Information finns på barnens lådor.
Tyvärr fick vi avsluta veckan med något tråkigt men väldigt viktigt. I veckan har det fullkomligen exploderat med fula ord i gula huset. Följande ord har och uttryck har förkommit som vi pedagoger har hört Barn säja till varandra varje dag.
FUCK YOU (pekat f-finger)FAN
DU ÄR DUM
DU ÄR TJOCK
JÄVLAR
JAG SKA DÖDA DIN MAMMA
HÅLL MUN

Inte ok såklart och väldigt tråkigt att höra från en 6 årings mun. Vi har pratat om orden och vad de betyder och varför man säjer dem. Ibland vet man kanske inte vad det betyder. Arg kom upp. Och ja, arg får man vara men man får inte säja och göra vad man vill för det. Vi spelade upp en liten teater samt gjort en övning med två papper (fråga era barn)för att konkret visa hur illa och sårad det kan gör en person när man använder fula ord och meningar.
Vi avslutade samtalet med att slänga alla fula ord och meningar i en säck, knyta i hop den och slänga bort den. Prata med era barn om detta så att vi kan samarbeta hemmet - skolan.

Nästa vecka ska vi börja sjunga lite lucia och julsånger. Det kommer inte att bli någon inbjudan till er föräldrar (frågan har kommit). På lucia dagen kommer vi få titta på 6:orna som går luciatåg (tradition på skolan). Därefter sjunger vi i gula huset gemensamt och firar lucia.

Nu önskar vi Er alla en ljus fin och vänlig 1:a advent!🕯

 Veckans bokstav är Bb. Här är olika saker från Trulle bokstavspåse.
 Vi sorterar, grupperar  och klassificerar i matematiken.

Grupperar klassificerar i NE appen.
Vi bildar ord av alla veckans bokstäver.
Programmering och geometriska former  med Micke.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar