fredag 24 november 2017

Veckobrev 47

Veckobrev v.47

Nu är det fredag igen. Det är inte många veckor kvar innan jullov och flytten till nya skolan närmar sig med stormsteg. Det blir en del flyttkartonger och vi kommer att engagera eleverna ju närmare vi kommer med att packa deras lådor och pärmar.

Vi har under veckan fått gå på teater på Biokällan. Vi fick se ”LasseMajas dektektivbyrå”. Den var uppskattad av alla. Vi har börjat på ett nytt arbetsområde i matematiken, gruppering och klassificering. Vi har arbetat både praktiskt och på Ipad. I svenskan fick vi ny bokstav som var K. I skapande gjorde vi då Kattböcker. Först pratade vi om katten. Vi skrev upp ord på tavlan om katten som eleverna sedan skrev av i sina fina kattböcker.

Vi fick ju uppleva lite snö i veckan också. Bra om ni ser över barnens extra kläder. Vi gick också igenom skolans snöregler.

Vi har också firat av Cina som hade sin sista dag på Centralskolan idag fredag. Vi önskar henne lycka till på sitt nya arbete.

Vi tackar också vår praoeleven Corneliz som varit en vecka hos oss i förskoleklass.

Nästa vecka är en vanlig vecka med idrott, veckans bokstav och fortsätta med klassificering och gruppering i matematiken. I svenska fortsätter vi arbeta med första och sista ljudet, lika ljud i början och slutet. Vi kommer också att få besök av tandsköterskan på onsdag som ska berätta om hur vi ska
sköta våra tänder.


Vi får också på fredagar hjälp av vår IT- pedagog Micke med olika programmerings verktyg. Denna period lär vi oss att programmera Blue Bot.

Vi önskar ett trevligt avslut på veckan!

Personalen i Gula huset!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar