tisdag 20 december 2016

Decemberbladet 2016

 

Till elever och föräldrar på Centralskolan 

Varmt välkomna på Julavslutning på Centralskolan tisdagen den 20/12. Vid 17.30 börjar klasserna i klassrummen för att sedan gå ut och ha en gemensam avslutning vid på skolgården.

Jag vill tacka er ALLA för den här terminenSå fort det gått och så mycket vi har gjort och utvecklat. Det känns väldigt bra att vi tagit stora steg framåt på många olika områden. Ett exempel på det är trygghetsarbetet och med stor delaktighet på skolan, med elever och föräldrar har vi en Likabehandlingsplan för 2017som kommer att publiceras i januari. En väldigt synbar utveckling är det Digitala lärandet. Vi har fullt utrustade med devices nu och det pedagogiska lärandet har tagit stora kliv framåt. Jag hoppas alla har läst Sigtunabygden och UNT om The Code dayVi är så stolta och glada över att det skrivs så mycket bra och positivt om Centralskolan.  Ytterligare ett exempel är hur vi arbetat fram och tänker runt Lärmiljöer. När ni besöker skolan ser ni det på olika sätt, både på vad som finns på i form av kunskapsmål, utvecklingstrappor, lärväggar och mycket annat. Ni ser det också på möblering och hur vi arbetar digitalt i klassrummen, allt för att utveckla det pedagogiska lärandet. 

När vi tittar ut genom fönstren så ser vi också den nya skolan växa fram. Vi är några stycken som varit inne och tittat på hur det ska bli. Det är verkligen stort, så vi har möjlighet att utöka mycket. Vill att det blir många som söker sig till oss på Centralskolan, som ser och märker den utveckling som är på gång. Jag är både stolt och glad att vara rektor här. Nästa termin fortsätter vi vårt utvecklingsarbete i skolan och på fritids och ser fram emot allt engagemang, kunskap, kraft och vilja som finns i det dagliga arbetet bland all personal på skolan. 

Ni som har barn och anmält att ni ska komma på Jullovsfritids ska vara extra noggranna med att i förväg berätta om ni kommer att vara borta någon av dagarna som ni anmält att ni ska närvara, också om det är så att ni hämtar tidigare. Det är några dagar som jag anar att ni hämtar era barn lite tidigare, dagen för julafton och nyårsafton och på trettondagsafton. Meddela fritids alla ändringar.

Det här är på gång…

✓ Jullov 21 december – 8 januari och fritids är öppen alla vardagar.
✓ 1 februari kl 18-19 är det informationsmöte för blivande förskoleklasser till ht2017
✓ 15 februari  kl 18-19.30 är det nästa Föräldrasamråd i personalrummet.
Skolan och Fritids är stängt måndagen den 9 januari 2017 för gemensam kompetensutveckling och planering.

Välkomna till vårterminen 2017 som börjar 10 januari kl. 8.20 i klassrummen.

 

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR  

Carola Sjödin, rektor Centralskolan Carola.sjodin@sigtuna.se   

Blogg på http://nyacentralskolan.weebly.com Här finns all info från mig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar