fredag 18 maj 2018

Veckobrev v.20

Hej alla

Nu är de fredag igen och vi närmar oss skolavslutningen med stormsteg.

Vi har under veckan arbetat med Ipad och appar för både matematik och fonologisk medvetenhet( svenska). Vi har också avslutat bokstavsarbetet med en bokstavsfest i tisdags. Då kom både Trulle, Kiwi Krut och Tröst Nina. Vi fick diplom och fika. Zuka hade bakat jättefina bokstavskakor till festen.

Vi har under veckan fortsatt att besöka de förskolor vi får flest elever från till höstterminen. Vi har spelat spel med träning på turtagning, regler, samarbete. Vi har också fokuserat mycket på samarbete denna vecka genom olika övningar både med kropp och knopp.

I skapande har vi jobbat med lera och färg. Resultatet blev fina bokstavshalsband. På idrotten hade de en redskapsbana vilket eleverna uppskattar.

Nästa vecka är det en utflykt till Skånelaholms slott. Vi åker från skolan kl.08.10. Vi samlas utanför respektive entré dörrarna L och M kl.08.00. Kom i tid. Bussen kommer inte att vänta då vi har en tid att passa med en guidad tur slottet. Skolan tar med lunch. Vi kommer att få två hamburgare och en liten Festis. Ni får gärna skicka med en extra frukt och mer dricka ( gärna vatten).

Obs! Viktigt att ni rensar tar med vinterkläder och skor hem. Det är fullt i hyllorna och många får inte plats sina skor de använder för säsongen.

Kläder och skor som inte har någon ”ägare” kommer vi att skänka bort. Sista datum är

Vi önskar er en trevlig helg!

Camilla och Malin


Bokstavsfesten


                                                  Arbete med bokstavshalsbandenSamarbetsövningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar