fredag 27 april 2018

Veckobrev v17

Hej

Nu är snart april slut och vi börjar sakterligen gå mot slutet av terminen. Vi har haft en lite annorlunda vecka då vi i tisdags fick flytta upp en våning. Vi lånade ut våning 1 till hela Sigtuna kommuns fritidspedagoger för en halv studiedag. Eleverna var jätteduktiga och klarade de galant. Vi fick också gå på teater denna dag- ”Vem är rädd för kontodonten?”. Vi har efterarbetat teatern med frågor om rädsla som t.ex. Om man är rädd för något, t.ex. ormar, mörker, clownen och tigrar va saker som kom upp. Vi pratade också om hur man kan hjälpa sin kompis om den är rädd för något. Många återkopplar till vårat värdegrundsarbete på Centralskolan- KRUT.

Vi har också denna vecka arbetat med:
  • Veckans bokstav Y.
  • Skapande.
  • Matematik - sifferkännedom, siffran 9.
  • Svenska- Övat läsförståelse i mindre grupper. Arbetat med språkdomino.
  • Arbetat med Ipads.
  • Pratar smågrupper om helgen, vi använder arbetssättet EPA( E- Enskilt- tänka efter vad jag vill berätta, P- par- berätta för kompisarna, A- berätta för alla vad din kompis gjort.)
De två nästkommande veckorna är kortveckor. 
Vi ses igen på onsdag, lov från skolan måndag och tisdag v.18, 30/4-1/5. Under V.19 är det lov från skolan torsdag och fredag, 10/5 och 11/5.
Vi vill önska er en trevlig helg och Valborg!

  Bilder från teatern i tisdags
Vi arbetar i smågrupper med arbetssättet EPA.Bilder från tisdagen när vi fick tänka utanför boxen och arbeta i ett tomt klassrum. Golvet gick också bra att arbeta med veckans bokstav Y.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar