söndag 25 februari 2018

Veckobrev v 8

Hej!

Då var det dags för sportlov nästa vecka. Det kan inte ha börjat bättre i veckan då temperaturen har hållit sig på. minus och snön har lagt sig och bäddat för mycket snölek. Kul att äntligen få känna på lite vinter under rätt årstid ☃️. Vi har pratat historia om vad just sportlov betyder. Idag finns sportlovet för att barnen ska få motion. Men annat var det förr. Närmare bestämt under andra världskriget behövde man spara energi och då stängdes skolorna i en vecka för att spara en veckas bränsleförbrukning. Det kallades då för bränslelov.  Då behövde eleverna ha något att göra för att inte hitta på dumheter. På den tiden fanns inga datorer eller Ipads så då fick man leka ute. Åka pulka, skidor, skridskor etc. vilket sedermera blev ”sportlov”. Detta blev till en tradition och så småningom ordnades skidresor och andra aktiviteter för att entusiasmera de lediga skoleleverna. Det var då det....

...men Nu  för de barn som går på fritids vecka 9 vet vi att det ordnas många roliga aktiviteter. Annars finns det mycket som händer i kommunen för alla sportlovsbarn. Titta på Sigtuna kommuns hemsida. Vi uppmuntrar barnen att vara ute och röra sig och få mycket lek i kroppen. Tänk också på att Midgårdsbadet är öppet. En mycket bra sportlovsaktivitet, att simma och leka i vatten. Glöm heller inte bort att LÄSA böcker tillsammans!
  • I veckan var vi på bokäventyr i biblioteket. Där fick vi gå in i sagornas värld och möta häxan Baba jaga, prinsessan, anden och  draken. Maria som skulle läsa en saga för oss hade tappat sina sagor. Vi fick då följa med på ett äventyr som slutade hos draken där alla sagor var gömda, i en sagokista. Jättekul! Nästa äventyr är redan på tisdag efter lovet.
  • Vi har repeterat och illustrerat biblioteksbesöket samt jobbat med sagotemat.
  • Sekvensbilder - vinter.
  • I matematiken har vi fortsatt jobba med begreppen lika många, fler än, färre än.
  • Äppelmålem.
  • Idrotten- redskapsbana.
  • Ipads - sagor och Bornholm.
  • Massage. Två och två turas om att massera varandra efter en saga. 
  • KRUT. Vi har jobbat extra med att vara snäll, vänlig och trevlig mot varandra. Detta värdegrundsarbete pågår varje dag såklart men ibland behövs det boostas lite extra. Det är lätt att ”glömma”.
  • Vi avslutade veckan med att skriva i äppelboken. Boken som vi fick av rektor Carola, där vi ska skriva bra saker som händer. Vi har skrivit om bokäventyret.
Vi ses igen måndag den 5/3. På tisdag samma vecka den 6/3 är det ett nytt bokäventyr på biblioteket. 
Vi går från skolan 08.10 så viktigt att komma i tid.

Från oss till er alla önskas en fin och rolig sportlovsvecka!☃️🏓🏒⛸⛹🏻‍♀️🛷⛷🏊🏼‍♂️⚽️📚

Malin & CamillaHäxan Baba jaga

Vi dansar med prinsessan

Vi träffar Anden.
Prinsessan

Äntligen framme hos draken med bok kistan

Vi skriver i äppelboken.

Extra KRUT boosting så att vi inte glömmer att vara snäll, vänlig och trevlig mot varandra.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar