fredag 27 oktober 2017

Veckobrev 43

Hallå igen

Det känns som veckorna springer iväg och snart har hela oktober gått. Nästa vecka har vi höstlov och skolan är stängd. Fritids är öppet som vanligt för er som har fritidsplats tisdag till fredag. Måndagen 30/10 har fritids studiedag.

Vi har i veckan påbörjat ett nytt arbetsområde i matematik- de fyra vanligaste geometriska formerna ( kvadrat,cirkel,triangel och rektangel). I Bornholm (fonologisk språkmedvetenhet) och svenskaboken arbetar vi med sammansatta ord och första/ sista ljuder i ord. Vi fick som vanligt veckans bokstav men inte av Trulle denna vecka utan av hans kusin Trilla. Bokstaven var F som i t.ex. fjäril. Vi gjorde då fjärilar i skapandehörnan. Vi har också arbetat en del med våra Ipads. Vi arbetar dels med programmering( Lightbot Hour, A.L,E.X) dels med svenska och matematikappar från NE.

I vårat värdegrundsarbete arbetar vi med ordet KRUT, och just nu lite extra med K ( kamratskap). I det ordet har vi pratat om att lyssna på varandra och utvärderat varje dag oss själva Vi uppskattar var och en hur bra jag har lyssnat idag på en trappa från 1= lyssnat dåligt till 4= lyssnat jättebra hela dagen på kompisar och fröknar. Vi har diskussioner om hur vi kan få det bättre till nästa dag om det är många som inte lyssnat och tvärtom vad vi gjorde bra om många har lyssnat bra. På idrotten var det redskapsbana som eleverna älskar. Veckan efter lovet ska vi börja med bollsporter.  Till höstlovet är Eleni tillbaka efter att ha varit borta med en gipsad arm.

Vi önskar er ett trevligt lov och vi ses igen måndag 6/11, kl. 09.00!

Trevlig helg från personalen i Gula huset! ///Camilla

”Lyssnartrappan” där vi utvärderar varje dag!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar