fredag 22 september 2017

Veckobrev vecka 38

Hej alla barn och föräldrar!

Nu känns det verkligen att hösten är i antågande. Träden börjar skifta färg och jackorna blir varmare. Tänk på det till era barns lådor så att det finns extra kläder för både ombyte, kyla och väta.

Vår vecka började med att vi fick ett brev från Kiwi Krut. I brevet låg det en av fem gyllene regler som ingår i vårt Krut-arbete. Den första regeln som vi fick nu är "Alla får vara med". Vi pratade om regeln och gjorde regeln med varandra. T.ex. Låt inte en kompis stå själv på rasten eller den fria leken inne, neka inte en kompis att vara med, bjud in kompisen i leken eller erbjud att sitta bredvid.
Vi fick också en arbetsuppgift kring detta.

På idrotten lekte vi olika lekar och Trulle kom med bokstaven Ss. Vi har såklart titta på Bästa bokstaven och Bokstavslandet. 
Onsdagens fotografering gick som en dans och fotografen var väldigt imponerad hur väl alla skötte sig😃📷.
Eftersom vi ska på utflykt på måndag och temat är hur man levde förr, har vi förberett oss genom att se på film, bilder och pratat om begrepp som vi kommer att höra och möta på utflykten. 

Vi har jobbat i svenskaboken med rim och i Bornholm har vi börjat prata om vad en mening är.
I matematiken har vi jobbat med ett arbetshäfte där vi lär oss siffra/antal.
På rasterna är vi ute och leker och är extra noga med att följa regeln där "alla får vara med". Många fina höstlövs buketter kommer in efter rasterna också. Några har också gjort fina hösttavlor av dessa🍁.

På måndag åker vi som sagt till Viby by. VIKTIGT att komma till skolan senast 08.30 den dagen då vi ska åka buss🚌. Vi får med lunchsmörgås, festis och en frukt från skolan. Men skicka gärna med något extra och vatten i ryggsäcken då dagen blir lång. Kläder efter väder! Något att sitta på är också bra.Vi är utomhus HELA dagen.  Vi ser fram emot en rolig och lärorik dag!😄

På tisdag är det idrott som vanligt sen kommer vi att jobba mycket att reflektera och arbeta kring utflykten.

Det blir en kort vecka då torsdag och fredag är studiedag för lärarna. Alltså ingen skola men fritids för de som har fritidsplats.

På era barn lådor hänger det en ny medgivandeblankett om publicering av foto och film. Vi ber er att fylla i den och lämna in snarast även fast ni har gjort det förut. Tack! 

Veckan har gått fort men det är väl ett gott tecken på att vi har roligt. Så nu önskar vi er alla en riktig trevlig helg!

Personalen i gula huset🌟
Vi tittar på bilder om Viby by.

Trulle med bokstaven S. Vi prövar att skriva i sand.

Arbete i svenskaboken.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar