fredag 8 september 2017

Veckobrev v.36

Hejsan svejsan!

I veckan har vi introducerat och jobbat med  tema Jaget. Vi har pratat och tittat på hur vi ser ut, hur vår familj ser ut, hur många familjemedlemmar, huset som jag bor i etc. Detta med bland annat  bilder, samarbetsövningar och arbetsblad.

Vi har också introducerat trollet Trulle som varje vecka kommer med veckans bokstav. I veckan hade han med sig bokstaven Ll som i lejon. Vi pratade om alfabetets alla 29 bokstäver och varför det är bra att lära sig dessa. Vi har tittat på Bästa bokstaven och Bokstavslandet med Ll.

Första idrottslektionen var jättekul och spännande att vara i stora hallen. Vi gjorde en hinderbana, tränande på att byta om och duscha. Kom ihåg inför tisdagar: Ombyte och en handduk.

Vi jobbar varje dag med olika språklekar och just nu med rim och ramsor. Med rimövningar utvecklas barnens förmåga att uppmärksamma språkets struktur och kunna skilja mellan innehåll och form t.ex hatt-katt-mössa. Vilka två rimmar? Hatt-katt inte hatt-mössa.

Vi pratar, gör och påminner varandra varje dag om KRUT= kamratskap, respekt, unik, trygg. Prata gärna med era barn om att vara en bra KRUT kompis. Vi lovar att ni får kloka svar och råd. Dessa ska ju också såklart omsättas i praktiken med ALLA man har runtomkring sig😊 

Onsdag den 20/9 är det skolfotografering på Centralskolan📷

Kom ihåg att barnen får gärna ta med sig en frukt att äta på förmiddagsrasten.

Vi har haft en bra och trevlig vecka i förskoleklass och nu önskar vi er alla en riktigt trevlig helg!

Personalen i gula huset

Trollet Trulle med bokstaven Ll.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar