fredag 15 september 2017

Veckobrev v. 37

Hej alla fina elever och föräldrar 

Vi har nu avverkat fjärde veckan i förskoleklass. Vi känner att eleverna börjar lära känna varandra och oss lärare. Vi tränar och påminner om regler och rutiner. Vi har börjat boka in "Lära känna samtalen". Det är ett första samtal där vi pratar om hur starten har varit och för att lära känna er och erat barn lite bättre. Vi kontaktar er per telefon eller om vi möts i Gula huset. 

Denna vecka har vi arbetat med att introducera matematikboken och svenskaboken för förskoleklass. I matematikboken har vi arbetat med lägesbegrepp. I svenska har vi arbetat med rim. 

Veckans bokstav kom Trulle med, bokstaven O o. Till bokstaven O har vi också gjort en bilduppgift. I skapande har vi övat på grundfärgerna. På idrotten hade de hinderbana. 

Vi kommer att åka till Viby by måndag 25/9. Vi börjat tidigare denna morgon. Vi samlas kl08.30 utanför Gula huset. Skolan tar med lunchmacka, en Festis och frukt. Ni får gärna skicka med något extra att äta och dricka då vi är borta hela skoldagen. OBS! Ej godis, läsk eller kakor.

Nästa vecka kommer vi att arbeta med Viby by för att förbereda oss inför besöket. 

Nästa vecka är det också fotografering på onsdag den 20/9, kom i tid då vi fotas först av alla kl08.10.

Påminnelse om studiedagar torsdag 28/9 och fredag 29/9. Skolan är då stängd men fritids har öppet som vanligt för de elever som har fritidsplats.

Trulle med veckans bokstav, O.


Bilduppgift , bokstaven O.


Våran svenskaboken och matematikbok

Här blandar vi grundfärgerna 

Trevlig helg önskar vi personal i Gula huset//

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar