måndag 3 april 2017

Marsbladet av Carola

 

 
 

Till elever och föräldrar på Centralskolan

Mars är redan förbi och april är här. Våren närmar sig med stormsteg. Idag var det härligt att känna hur solen värmde.  Ljuset har kommit och det är härligt att höra fåglarna som börjat vissla, och känslan av att våren är i antågande. Det är väldigt trevligt att komma till skolan varje dag. Jag möts av elever som är så trevliga och artiga. Ett leende, skratt, ett Hej eller Välkommen gör att vi trivs och är omtänksamma om varandra. 

Har ni sett hur den nya skolan växer fram? Det är många som vill komma in i skolan och titta. Ännu så länge så får vi betrakta skolan utifrån. Den är 94,7m lång och 18,3m bred utom sidan vidstora entrén som är 34 m bred. Den känns verkligen stor!!! Vi har redan börja diskutera och bestämma var alla klasser ska vara. Vi har också börjat se vilka möbler och material som vi ska ha med oss och vad som ska beställas.

Många är intresserade av hur det ser ut till höstterminen på skolan. Vi är i stort sett klara med organisationen och vi kommer att i slutet av april presentera hur det är planerat. Det gäller både tjänstefördelning och lokaler till hösten. Vi växer ju i elevantal och klasser, och redan under påsklovet kommer det till en våning på ”nya paviljongen”.

Nu är det snart dags för påsklov och fritid är öppet som vanligt alla vardagar. Påminner om rutinerna. Vi ber er att uppmärksamma följande gällande närvaro på fritids på loven. Det var lite bättre med kommunikationen under sportlovet med fortfarande är det många som är anmälda och som sen inte kommer. Om ni har anmält ert barn och ni får ändrade planer meddelar ni detta så fort som det är möjligt till skolan.

Om ditt barn är anmält, men sjuk eller frånvarande SKA ni i så god tid som möjligt eller senast på morgonen meddela fritids detta. Detta är en VIKTIG rutin att följa. 

Personalen ska annars kontakta alla familjer till de som inte anmält frånvaron. 

 

Det här är på gång…

▪ 10-17/4 Påsklov 
▪ 
24/4 kl. 18.00-19.30
 Föräldrasamråd. Den här gången har vi ”Öppen frågestund”. Alla frågor SKA  

anmälas i förväg till Carola. Det kan vara frågor av alla de slag.

▪ 17/5 kl. 16-19  Gemensam utbildning för skola och fritids. Vi är tacksamma om ni kan 

hämta era barn senast 15.45 den dagen. Efter det kommer vi endast att ha vikarier eller timanställda på fritids. 

▪ 16/6 Stängningsdag på fritids för gemensam utbildning för hela skolan

 

 

 

Vänliga hälsningar

Carola Sjödin , rektor Centralskolan 

Carola.sjodin@sigtuna.se  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar