onsdag 8 februari 2017

Månadsbrev rektorJanuari och Februaribladet 


Till elever och föräldrar på Centralskolan


Här kommer ett gemensamt Månadsblad för januari och februari. Som många vet så skriver jag information löpande på min blogg. Du hittar den på http://nyacentralskolan.weebly.com Prenumerera gärna på min information så du löpande kan hålla dig informerad om vad som händer. Nyligen har jag publicerat lite om nationella prov, elevledda utvecklingssamtal, föräldrasamråd, likabehandlingsplan och processen som är om en kränkning sker.


Vintervädret har vi tyvärr inte sett så mycket av ännu, men det finns ju fortfarande flera veckor till då snön kan komma. Särskilt önskvärt är det nu när Sportlovet närmar sig. Vårterminen har startat väldigt bra och vi har haft flera veckor med mycket och intensivt arbete. Förberedelser inför de elevledda utvecklingssamtalen pågår och ett engagemang för hur de digitalt ska göra sin presentation är härlig att höra och se.


Vi välkomnar Evelina Mässing som ny idrottslärare på skolan. Hon börjar här efter sportlovet.


Det är snart dags för Skolvalet för blivande åk 7 och till Förskoleklass. Vi har haft ett informationsmöte för blivande förskoleklass. Många frågor finns om både organisation inför nästa läsår och hur det blir i nya skolan. Som ni säkert har både sett och upplevt så händer det väldigt mycket utveckling på skolan, vilket är väldigt kul, givande och uppskattat. Vi har också fått positiv publicitet i Sigtunabygden och i UNT och också på den facebooksida som kommunen har. Blir verkligen glad och stolt över elevernas arbete och all kunskap, engagemang och vilja som finns hos personalen.


Föräldrasamrådet den 15 februari har DU möjlighet att komma och ställa alla frågor du har inför nya skolan. En hel del kan jag svara på och några frågor kommer jag att få ta rätt på. Jag kommer också på bloggen att skapa ”Frågor och Svar om nya skolan”


 


MCj03971980000[1]Nu är det snart dags för sportlov och fritid är öppet som vanligt alla dagar. Påminner om rutinerna. Vi ber er att uppmärksamma följande gällande närvaro på fritids på loven. Det var lite bättre med kommunikationen under jullovet med fortfarande är det många som är anmälda och som sen inte kommer. Om ni har anmält ert barn och ni får ändrade planer meddelar ni detta så fort som det är möjligt till skolan.
Om ditt barn är anmält, men sjuk eller frånvarande SKA ni i så god tid som möjligt eller senast på morgonen meddela fritids detta. Detta är en VIKTIG rutin att följa.
Personalen ska annars kontakta alla familjer till de som inte anmält frånvaron.


 


MC900438000[1]Det här är på gång…


  • Skolvalet pågår till den 6-20 februari
  • Sportlov 27/2 - 2/3
  • Studiedag den 21/3. Fritids är öppet!
  • Påsklov 10-17/4


 


Sjukanmälan av ditt barn
Kom ihåg att du ska sjukanmäla ditt barn varje dag då han/hon är sjuk. Detta för att vi med tydlighet ska veta om barnet är närvarande eller inte.


 


Vänliga hälsningar                                                                                  


Carola Sjödin, rektor Centralskolan Carola.sjodin@sigtuna.se  


Blogg på http://nyacentralskolan.weebly.com Här finns all info från mig

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar